CHALET GRAU
CHALET.
WINTER.
ZOMER.
CONTACT.
LINKS.
CHALET.

MAUTERNDORF.

BEZETTING.

SKIGEBIEDEN.

WINTER.

ZOMER.

HUTTENBOEK.

Mauterndorf is een historisch en gezellig plaatsje in de Salzburger skiregio Lungau. Men kan hier prachtige wandelingen door de Lungauer bergwereld maken.

 

Naast de ridderfeesten vinden er in Mauterndorf gedurende het jaar velerlei historische feesten en seizoensfeesten plaats, waaronder het “Mittelalterfest’ begin Juni. Het is uniek om Mauterndorf een keer in deze tijden te bezoeken.

Mauterndorf heeft een prachtig openluchtzwembad, tennisbaan en minigolf waar je in de zomer zo vanaf het chalet naar toe loopt.

 

In het 5 km verderop gelegen  St. Margarethen ligt een uitgebreide 18- en 9-holes golfbaan en in Mauterndorf, tegenover het chalet, ligt Oostenrijks hoogste zweefvliegveld van waaruit men prachtige vluchten over de bergen kan maken. Ook heeft de Lungau talrijke, goed gemarkeerde wandelpaden in diverse moeilijkheidsgraden naar diverse berghutten en kan men er heel goed mountainbiken.

 

Salzburg ligt op een uur rijden. Deze zeer bijzondere stad en geboorteplaats van Mozart is echt een bezoek waard! Dit geldt ook voor het prachtige Maltatal met het mooie meer waarlangs een anderhalf uur durende wandeling je naar de Osnabrückhütte brengt. Hier serveert de waard zelfgemaakte snaps en sauerkraut. Een bezoek aan het Göriacher Hüttendorf in een prachtig dal is ook de moeite waard. Maar ook de Granglerhütte in het prachtige Weißpriachtal is een wandeling waard.

 

Naar de mooie meren van Karintië (Millstädter See, Wörthersee, Faakersee, Ossiachersee, ...) is het maar een half uur tot een uur rijden.

 

MAUTERNDORF.